По време на последното си пътуване до Кипър  Теа и

...
По време на последното си пътуване до Кипър  Теа и
Коментари Харесай

Наум Шопов смая с експеримент. Какво показа


По време на последното си пътешестване до Кипър  Теа и Наум направи съпоставяне на цените сред тези в България и островната страна, оповестява bTV. 

С огромен интерес следим експериментите с цените и пътуванията, които водещият на предаването „ Ергенът “ Наум Шопов и неговата половинка Теа Минкова правят в последните си влогове. По време на последното си пътешестване до Кипър двойката прави съпоставяне на цените сред тези в България и островната страна.
-->
Цена на горивата

„ В южната част на Кипър бензинът е 1,43 евро, а в северната част горивото е 0,90 евро. Това кара доста огромна част от локалните да вървят до северната част да пазарят и да заредят, тъй като виждате разликата в цената е 30% “, споделя Наум Шопов.

Шопов напомня, че в случай че пътувате до северната част би трябвало да имате поради таксите за телефоните са по-високи, тъй като се пресмятат като такива отвън Европейски Съюз. Ако употребявате телефони там, то това значи, чр трябв пъкъла предвидите 6 лева на минута и 16 лева на MB.

Цени на плажовете

От видеото на двойката разбираме, че цената на чадърите и шезлонгите на плажа " Конос " са 2,50 евро.

„ Да си наемеш водно колело за 1 час коства 25 евро “, споделя Теа.

Нетни заплати (след данъци)

По думи на наум средната чиста заплата в Кипър е 2732 евро на месец, в това число столицата и останалите градове.

В България междинната чиста заплата е към 2000 лева

Минимална заплата

Данъчната ставка в Кипър е плаваща, това значи, че колкото повече пари получаваш като заплащане, толкоз по-високи са твоите налози.

„ До 17 хиляди евро доход годишно не се таксуват с налози в Кипър. Това е 1416 евро на месец. На тези пари имаш единствено здравни осигуровки, само че не и налози “, прибавя Наум.

Един пазар в магазина

Както всякога, двамата вършат покупки на един общоприет пазар в двете страни, с цел да сравнят цените в магазина.

Те се стопират на 1 кг. краставици, 1 кг. пресни картофи, 12 броя яйца, моцарела, топено сирене, свинска кайма, кетчуп, олио, доматен сос, кафе, самун, препарат за разчистване, памперси, омекотител и прахуляк за пране.

Оказва се, че има забележителна разлика в цената на краставиците, като тези в Кипър са 0,75 (1,47 лева.), а в България – 3,50 лева картофите също там са по-евтини 0,95 евро (1,85 лева.) за кг, у нас цената е 2,99 лева

„ Това, което ми направи усещане е, че памперсите за 50 бройки в Кипър е 11,34 евро (22,24 лева.), а ние в България плащаме близо 40 лева за 50 памперса.

Прахът за пране е 9,95 евро (19 лева.). За 56 пранета, в България същият е 48,99 лева за 60 пранета.

По думи на Теа общата сметка в Кипър е била 60,05 евро (117,77 лева.), а в България 165,77 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР